Ontspannen fietsen
Vervoer

De voordelen van een elektrische bakfiets

Zie jij ook wel eens ouders op een bakfiets voorbij razen en denk je: hoe doen ze dat toch met twee kids voorin?! De kans bestaat dat jij net een ouder hebt zien fietsen die gigantisch sterke beenspieren heeft. De kans is echter groter dat ze rijden op een elektrische bakfiets

De elektrische bakfiets heeft te maken met een come-back. Het model van de bakfiets is niet per se nieuw. Al tientallen jaren rijden mensen erop. Wat echter wel vrij nieuw is, zijn de elektrische fietsen. Een elektrische bakfiets is minder zwaar te besturen en een ideale manier om je te begeven in een drukke stad.

Bakfietsd gaan kopen

Liever de fiets dan de auto 

het succes van de elektrische bakfiets is wellicht ook te verklaren door de behoefte van mensen om minder in de auto te zitten. Allereerst is de auto slecht voor het milieu. De uitlaatgassen zijn slecht voor mens en natuur. Daarnaast is het tegenwoordig in veel grote steden erg duur en moeilijk om parkeerplek te vinden.

Geen wonder dus dat de elektrische bakfiets zo razend populair is. Wanneer je echter besluit een bakfiets uit te zoeken, moet je wel goed bedenken wat je wil. Er zijn namelijk eindeloos veel mogelijkheden in soorten motoren, bakken, frames en accessoires. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. 

zelf een fiets samen stellen

Voor de kinderen zelf fietsen

De bakfiets is vooral ideaal voor de periode waarin je kinderen wel naar school moeten maar nog een beetje te jong zijn om zelf door de stad te fietsen.