internationaal transport
Vervoer

Deze producten gaan er allemaal op internationaal transport

Wist je dat Nederland een hoop producten importeert en exporteert? Dat wil zeggen dat Nederlandse ondernemers producten verkopen aan het buitenland en dat we ook weer producten vanuit het buitenland hierheen halen. Dit moet vervolgens allemaal op internationaal transport om de plek van bestemming te bereiken.

internationaal transport

Wat wij exporteren

Nederland exporteert een hoop soorten producten en goederen. Enkele waarin we echt uitblinken als het om volume gaat zijn de volgende:

  • veevoer en veehouderij
  • medicijnen en aanverwanten
  • voedselmiddelen 

Voedsel importeren

De import en export van voedsel is groot in ons land. Dat geldt overigens voor wel meer landen in Europa. Er zijn bijvoorbeeld producten die hier helemaal niet groeien. We kunnen dan natuurlijk de omstandigheden verzorgen waardoor dit wel kan door bijvoorbeeld een kas te maken en hierin exotische groente en fruit verbouwen. We kunnen het echter ook importeren en dat gebeurt dus vrij veel. Sinaasappels komen bijvoorbeeld heel vaak uit Spanje als ze in onze supermarkten liggen. Deze groeien hier niet en bovendien zijn de sinaasappels uit Spanje van goede kwaliteit. 

Manieren van transport

Nu denk je wellicht: hoe worden al die producten dan vervoerd? Daar zijn dus specialistische bedrijven voor die internationaal transport kunnen regelen. Dat gebeurt onder andere door middel van vrachtwagens. Deze rijden heel Europa door om producten rond te brengen en komen soms ook buiten de grenzen van het continent. Vervoer van goederen kan echter ook via boot of vliegtuig indien nodig. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *