shortlease particulier
Auto

Een andere auto nemen. Wat is geschikt voor mij?

Wanneer je van plan bent om een andere auto te nemen zijn er veel verschillende mogelijkheden. Je kunt namelijk een nieuwe auto kopen, een tweede kans geven aan een tweedehandse of je kunt een auto leasen. Het is maar net wat het beste aansluit bij jouw behoefte.

Langs bij de dealer

Wanneer je een auto wil kopen is het eerste waar veel mensen aan denken om langs de dealer te gaan. Hier vind je nieuwe auto’s of auto’s die nog zo goed zijn als nieuw met bijvoorbeeld een lage kilometerstand en die dealeronderhouden zijn. Voor veel mensen voelt dit betrouwbaar en willen dan ook liever ook iets meer betalen voor een jonge auto met een nette historie.

Voor mensen die dat belangrijk vinden, maar niet een groot bedrag in één keer willen betalen kunnen ook kiezen voor autolease. Dan betaal je maandelijks een bedrag en lever je de auto na een aantal jaar weer in óf je neemt de auto daarna over voor een lager bedrag. Wanneer je niet jaren wil vastzitten aan een contract, maar wel wil leasen, dan kun je kiezen voor shortlease particulier. Dan lease je een auto voor kortere tijd en dus niet een aantal jaar.

Kopen bij een autohandelaar: verstandig of niet?

Het alternatief voor een nieuwe auto is een tweedehands auto. Een tweedehands auto is een auto die al eerder in bezit is geweest door één of meerdere personen of bedrijven. De auto is vaak al een aantal jaar oud en is daarom een stuk goedkoper dan een nieuwe auto. Een tweedehands auto, ook wel occasion genoemd, vind je vaak bij een autohandelaar.

Sommige die nooit bij een autohandelaar een auto hebben gekocht zijn vaak huiverig hiervoor. Het is begrijpelijk, want je kunt minder service verwachten en je hebt vaak geen garantie. Het is dan ook goed om kennis te vergaren over de auto waar je naar op zoek bent, zodat je zo veel mogelijk erover weet en dus ook weet wat veel voorkomende gebreken zijn en waar je dus extra naar moet kijken tijdens een proefrit of bezichtiging.