Stone grey jeans
Vervoer

Hier moet je op letten bij het uitzoeken van motorjeans

Motorjeans zijn ideaal voor elke motorrijder die niks heeft met leer. Traditioneel gezien zijn motorbroeken vaak gemaakt van leer of een ander dik, donker materiaal. Motorjeans zijn lichter, gemaakt van kevlar maar slijten daardoor ook sneller.

Stoere jeans

Motorjeans zijn niet van jeans

Ja, je leest het goed. Motorjeans zijn niet gemaakt van jeans materiaal maar van kevlar, een materiaal dat ook gebruikt wordt voor zeil, kogelwerende vesten en nog veel meer. Kevlar is stevig maar niet zo stevig als leer. Het is dus zeker geschikt voor op de motor maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Allereerst slijten motorjeans sneller. Je kunt er vanuit gaan dat je een motorjean ongeveer elke drie jaar dient te vervangen. Als je een keer een flinke schuiver maakt kan dit nog wel vaker zijn. Je beschadigt dan immers de stof. Experts raden aan na een flinke val altijd je motorjeans te vervangen.

Motorbroek

Voordelen van motorjeans

Natuurlijk hebben motorjeans ook veel voordelen. Zo zien ze er een stuk hipper uit dan de ouderwetse motorbroeken. Zeker dames zijn erg dol op motorjeans omdat ze meer op het vrouwelijk figuur aansluiten. Ga wel altijd even langs een winkel om de broek te passen want net als met andere jeans is de maat afhankelijk van je pasvorm en lengte.

Motorjeans zijn uitermate geschikt voor rijden in de zomer of op warme lentedagen. De herfst kun je ook nog wel trotseren in een motorjeans wanneer het echt goed weer is. Let op dat de jeans niet geschikt  zijn voor lage temperaturen en al helemaal niet voor dagen dat het vriest.