Tips

Op deze manieren komen zakelijke laadpalen uw bedrijf ten goede

Steeds meer autokopers ontdekken de voordelen van elektrische voertuigen (EV’s). Volgens The Electric Vehicle World Sales Database is de verkoop van EV’s de afgelopen jaren gegroeid. Volgens Business Insider zal de verkoop van nieuwe elektrische auto’s in 2020 uitkomen op zo’n 65 duizend stuks. Hierdoor zouden elektrische auto’s een aandeel van 15% krijgen in Nederland bij de totale verkoop van nieuwe auto’s. 

Momenteel zijn er bijvoorbeeld meer dan 20 EV-modellen van 12 verschillende fabrikanten beschikbaar in de VS. Ze omvatten alles, van betaalbare hatchbacks tot veelzijdige cross-overs tot premium luxe sedans. Naarmate het aanbod blijft groeien, zullen EV’s een nog groter marktaandeel innemen, ook in Nederland.

Al die EV-bezitters hebben een plek nodig om hun voertuigen op te laden. Als bedrijfseigenaar kunt u van deze behoefte profiteren door een laadpaal voor zakelijk gebruik te installeren. 

Wat zijn de voordelen van zakelijke laadpalen?

Bijdragen aan een verbetering van de luchtkwaliteit

Vervuilde lucht heeft ongewenste gezondheidsgevolgen voor ons lichaam en onze planeet. Alle stappen die we als individuen en bedrijfseigenaren kunnen nemen om de luchtkwaliteit te verbeteren, hebben voordelen voor alle levende wezens en voor de duurzaamheid van het leven op aarde. Het feit dat elektrische voertuigen geen emissies produceren, maakt ze tot een krachtig hulpmiddel bij alle inspanningen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Door bij uw bedrijf een laadstation te installeren, ondersteunt u een technologie die van deze planeet een schonere plek maakt om te wonen.

Geeft een boodschap af aan medewerkers

Het aanbieden van een zakelijke laadpaal op bedrijfslocaties stuurt een boodschap naar werknemers over de waarden van het bedrijf: milieuvriendelijk, gewetensvol en vooruitstrevend. Het stimuleert en stelt medewerkers in staat om dezelfde waarden vast te houden. Het stellen van deze bedrijfsmissies en het opvolgen ervan geeft een voorbeeld aan hoe een verandering naar schonere energie mogelijk en haalbaar is als iedereen zijn steentje bijdraagt. Deze missie stuurt ook een soortgelijk bericht naar potentiële klanten, waardoor de algehele merkreputatie van uw bedrijf wordt verbeterd.

Verbeterde loyaliteit van medewerkers

Niet alleen een laadpaal op kantoor maar ook een laadpaal bij medewerkers thuis kan aantrekkelijk zijn. De kosten om een EV volledig op te laden tegenover andere brandstoffen is voordeliger. Door deze service aan te bieden worden medewerkers ook loyaler aan het bedrijf. Het is een goede manier om kwaliteitsmedewerkers aan te trekken en te behouden.