Siliconen slangen
Vervoer

Siliconen slangen kopen: hier moet je op letten

Als de slangen in je auto aan vervanging toe zijn of als je het rubber graag door siliconen wilt vervangen, moet je nieuwe siliconen slangen kopen. Het is van belang dat je niet zomaar de eerste de beste siliconen slangen koopt, want je weet dan niet of ze wel geschikt zijn voor deze plaatsing. Waar moet je nu op letten bij het kopen van siliconen slangen? In dit artikel leggen we je hier meer over uit.

Siliconen slangen

Waar gebruik je de slang voor?

Dit is de eerste vraag die je jezelf moet stellen bij het kopen van een nieuwe siliconen slang. Sommige siliconen slangen zijn meer geschikt voor het transporteren van lucht of water, terwijl andere siliconen slangen met een bepaalde coating weer speciaal bedoeld zijn voor olie- en brandstofsystemen.

Welke diameter heb je nodig?

Je nieuwe siliconen slang moet natuurlijk wel goed passen. Het is daarom belangrijk om de buitendiameter op te meten van de buizen of onderdelen waarop de slang moet worden aangesloten. Vervolgens kies je een siliconen slang uit met een binnendiameter die gelijk is aan de opgemeten buitendiameter. Weet je niet precies wat de buitendiameter is? Kies dan liever voor een slang met een iets kleinere diameter.

Siliconen slangen

Wat is de maximale werkdruk?

Verder is ook de maximale werkdruk van de siliconen slang belangrijk. Een slang met een grotere diameter kan minder werkdruk verdragen dan een smallere slang. Houd hier rekening mee bij het maken van je keuze.