16 januari 2022

Tips voor het kopen van je eerste scooter

2 min read
scooterwinkel Rotterdam

Je hebt je scooterrijbewijs gehaald en wil natuurlijk zo snel mogelijk de weg op. Heel begrijpelijk. Wel moet je eerst een scooter hebben natuurlijk. Dat niet alleen, ook moet je kijken naar de vaste kosten die eraan vast zitten. Het lijken veel dingen waar je rekening mee moet houden, maar in de praktijk valt het allemaal best wel mee.

Scooter kopen

Het belangrijkste natuurlijk; de scooter zelf. Als je geen kennis hebt van scooters of niemand kent die er iets van af weet, dan is het verstandig om eerst even research te doen om te kijken wat je zoekt en waar je rekening mee moet houden. Je kunt een AGM scooter tweedehands kopen bij een particulier, maar je kunt ook langs een scooterwinkel zoals Robertdevriestweewielers.nl. Het voordeel van het kopen van een scooter bij een scooterwinkel is dat je gedegen advies krijgt en garantie hebt op je scooter.

Vaste kosten

Een scooter is een gebruiksvoorwerp en heeft een motor, waardoor je eens in de zoveel tijd onderhoud moet uit laten voeren aan je scooter. Sommigen doen het zelf, maar sommigen willen dit liever laten doen bij bijvoorbeeld een motor- of scooterwinkel. Onderhoud aan je scooter kun je niet voorkomen, want dat zijn kosten die gemaakt moeten worden om er blijvend gebruik van te maken. Zo voorkom je ook dat er snel dingen kapot gaan.

Om op de openbare weg te rijden met je scooter heb je ook een verzekering nodig. Er zijn speciale scooterverzekeringen beschikbaar. Het is belangrijk om goed verzekerd te zijn bij eventuele schades en je bent verplicht om minimaal een WA-verzekering te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *