29 november 2021

Voordelen van een elektrische step

4 min read

Ben je op zoek naar de snelste manier om in je stad te komen?

Nou, uw antwoord zou zomaar een snelle elektrische step kunnen zijn.

Terwijl steden over de hele wereld manieren proberen te vinden om auto’s te ontmoedigen om naar het belangrijkste deel van de stad te rijden, worden lichte elektrische voertuigen een populaire optie.

In steeds meer gebieden wordt geëxperimenteerd met gedeelde elektrische stepritten en in steeds meer landen wordt het gebruik van persoonlijke elektrische steps gelegaliseerd.

Dus, met dat alles in het achterhoofd – hoe doen elektrische steps het in vergelijking met andere vormen van vervoer, waaronder lopen?

We gaan dit allemaal bespreken, dus lees verder voor meer informatie.

Zijn elektrische steps beter dan auto’s?

Je moet kijken naar de voors en tegens van beide. Voor diehard autoliefhebbers is er waarschijnlijk geen manier om ze om te bouwen naar een elektrische step en als je in een landelijke stad woont, is het bijna onmogelijk om je te verplaatsen zonder een auto.

Er zijn echter veel nadelen aan het bezit van een voertuig, waaronder:

– Kosten

– Omvang

– Slecht voor het milieu

Grootte versus draagbaarheid

Als u in een gebied woont waar alleen parkeergelegenheid op straat is, dan weet u hoe frustrerend het is als u geen parkeerplek kunt vinden. Een blokje om rijden in de hoop een parkeerplaats te vinden is niet alleen frustrerend, maar ook tijdrovend.

Als het gaat om binnenstedelijk wonen, is het bezit van een elektrische step de meest draagbare vorm van aangedreven persoonlijk vervoer. Zelfs voor motoren heb je een rijbewijs en verzekering nodig, en je moet een parkeerplaats zien te vinden.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-step/   

Zijn elektrische steps beter dan het openbaar vervoer?

Elektrische steps hoeven het openbaar vervoer niet te vervangen, maar kunnen in combinatie met het openbaar vervoer worden gebruikt als een ‘last mile’ oplossing. Mensen stappen vaak uit een bus of trein en zijn nog een paar kilometer verwijderd van waar ze moeten zijn. Dit is waar elektrische steps zeer nuttig kunnen zijn om te voorkomen dat ze een lange afstand moeten lopen.

Sommige mensen verkiezen een elektrische step boven het openbaar vervoer omdat ze niet graag in een kleine ruimte met veel mensen zijn.

De betrouwbaarheid en snelheid van het openbaar vervoer in uw omgeving kan ook van invloed zijn op uw beslissing om op een e-step te gaan rijden.

Iemand die in een stad als Tokio woont, heeft bijvoorbeeld toegang tot een ongelooflijk metronetwerk, maar niet iedereen heeft die luxe.

Als het enige openbaar vervoer in jouw stad bussen zijn die altijd te laat zijn of zelden komen opdagen, dan is het rijden op een elektrische step naar het werk misschien een veiligere optie in plaats van elke tweede dag te laat te komen.

Zijn elektrische steps beter dan fietsen?

Als het gaat om lichaamsbeweging, zullen fietsen je zeker een betere work-out geven, maar voor woon-werkverkeer is de elektrische step de winnaar.

Zweet uitbraken vs. geen zweet

Niemand wil in een vergaderruimte zitten met iemand die duidelijk zweet en een beetje stinkt. Hoewel douchen op het werk voor sommige mensen een optie is, hebben anderen die luxe niet en deodorant kan maar zo weinig verbergen. Op een elektrische step naar het werk rijden brengt je daar zonder ook maar een beetje te zweten.

Diefstal

Helaas is het nadeel van in een grote stad wonen dat je wat voorzichtiger moet zijn met je spullen. Hoe vaak ben je niet langs een fiets gelopen die aan de ketting stond en waarvan de wielen ontbraken? Het grote voordeel van een elektrische step is dat je hem onder je bureau op je werk kunt zetten of in je appartement kunt laten staan, waar de kans op diefstal of beschadiging veel kleiner is.

Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/ecruiser

Zijn elektrische steps sneller dan lopen?

De gemiddelde persoon loopt 3-4 mph (4,8-5,4 km / h), terwijl de gemiddelde elektrische step kan reizen op 16 mph (25 km / h), dat is nogal een groot verschil.

Wandelen is geweldig om te bewegen en soms is het leuk om een wandeling te maken langs het strand of de rivier. Maar als tijd een beperking is, dan is het veel efficiënter om van A naar B te gaan op een elektrische step.

Hoeveel kost een elektrische step?

Wat zijn de voordelen van een elektrische step ten opzichte van ander vervoer?

De kosten van elektrische steps kunnen variëren van zo weinig als $ 200 tot de top van het eind bereik dat een paar duizend dollar kosten.

Kun je met een e-step op de stoep rijden?

Dat hangt ervan af waar je woont. Veel gemeentebesturen schrijven voor dat elektrische steps op fietspaden op de weg moeten worden bereden, zodat voetgangers zich veilig kunnen verplaatsen. Je kunt het beste de website van je gemeente raadplegen als je niet zeker weet waar je wel en niet op je elektrische step mag rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *