30 november 2021

Wat moet ik weten bij het importeren van een auto?

2 min read

Het wordt steeds populairder, een auto importeren. Als jij zelf ook aan het nadenken bent over een auto uit het buitenland, moet je je eerst over enkele dingen bewust zijn. Een auto importeren is namelijk iets meer werk dan gewoon in Nederland een auto kopen. Waarop je allemaal moet letten vertel ik je in deze blog.

Dicht bij de grens

Wat veel kopers vergeten is dat zij na de aankoop het auto nog moeten transporteren. Als het auto dus eerst door heel Duitsland moet zul je veel voor het transport moeten betalen. Als je je droom auto nergens anders vindt, kan het natuurlijk niet anders. Probeer zo dicht mogelijk bij de grens te kijken zo moet je weinig transportkosten betalen.

BPM berekenen

Een belangrijke reden waarom het importeren uit bijvoorbeeld Duitsland zo populair is, is omdat het goedkoper is. De belastingdienst gaat de BPM, de Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen, echter zo hoog mogelijk zetten om. Wat niet zo bekend is, is dat je de BPM ook zelf mag berekenen. Er zijn verschillende manieren waarop je deze kunt berekenen. Elke methode heeft dan ook een ander resultaat. Je kunt dus met de juiste methode fors besparen op de BPM.

Kijk op meerdere occasionsites

Kijk niet alleen bij een leverancier. Bezoek meerdere occasionsites en vergelijk de kosten. Kijk meteen ook naar de mogelijke transportkosten. Zo vind je de goedkoopste versie van je droomauto.

Onderhandelen

Veel mensen denken dat je niet kunt onderhandelen. Hiervan profiteren de verkopers. Als je naar Duitsland gaat om een auto te kopen kun je onderhandelen. Zo kun je de prijs mogelijk iets naar beneden krijgen.

Er zijn nog enkele andere aandachtspunten waarop je moet letten bij het importeren van een auto. Als je meer wilt weten kun je hierover meer lezen op automotiveimport.nl.